TueApr192016

Ennovation 2016

Description

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου | University Of Cyprus συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Ennovation-Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας. To Ennovation αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Στόχος του είναι να αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο διαγωνισμός ακολουθεί τρεις φάσεις:

· Business Idea Submission (οι ομάδες φοιτητών και ερευνητών καλούνται να υποβάλουν την περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας μέσα σε 1-3 σελίδες) – 30 Μαΐου 2016
· Business Model/ Prototype Submission (οι ομάδες με τις πιο καινοτομικές ιδέες καλούνται να υποβάλουν ένα αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και ένα prototype ή mockup) – 15 Ιουλίου 2016
· Final Presentation (οι ομάδες με τα πιο καινοτόμα prototypes και ολοκληρωμένα επιχειρηματικά μοντέλα καλούνται να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών) – Σεπτέμβριος 2016

Στο πλαίσιο του περσινού διαγωνισμού υποβλήθηκαν 124 προτάσεις από 45 διαφορετικά ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από αυτές, οι 20 ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού και οι 7 βραβεύτηκαν με σημαντικά χρηματικά βραβεία (από 1.000 έως 15.000 ευρώ).

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά και μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει πάνω από 2.500 νέοι. Αρκετές από τις ομάδες που έχουν διακριθεί έχουν προχωρήσει σε επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες και σοβαρή χρηματοδότηση.

Στον διαγωνισμό εντάσσεται και ειδική ροή προτάσεων που δίνει έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και την επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και λύσεων που έχουν αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα πολυετούς ή εξειδικευμένης έρευνας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως 5 ατόμων/μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Υποβολή αιτήσεων έως 30 Μαΐου: http://ennovation.gr/apply-for-ennovation-2016/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Centre for Entrepreneurship - C4E, University of Cyprus ή τον συντονιστικό φορέα του διαγωνισμού: 
Athens Center for Entrepreneurship & Innovation, ACEin
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κεφαλληνίας 46, Αθήνα, ΤΚ 11 251
210 8203827, 210 8203829

Go to top