TueOct182016

Erasmus for Young Entrepreneurs

Δεν είναι η επιχειρηματικότητα που λείπει ανάμεσα στους Ευρωπαίους αλλά η πρακτική τους εξάσκηση

Δεν είναι η επιχειρηματικότητα ή τα ακαδημαϊκά προσόντα που λείπουν ανάμεσα στους Ευρωπαίους, αλλά η πρακτική τους εξάσκηση ως επιχειρηματίες. Συχνή είναι η έλλειψη των κατάλληλων δεξιοτήτων δημιουργίας αλλά και διαχείρισης μιας μικρο-μεσαίας επιχείρησης, της καθημερινής λειτουργίας της, της οικονομικής της διαχείρισης ή των σχέσεων της με τους πελάτες.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες" δίνει την ευκαιρία σε μελλοντικούς ή πρόσφατους επιχειρηματίες, ανεξαρτήτου ηλικίας αφού το κριτήριο είναι η επιχειρηματική τους εμπειρία και όχι η ηλικία τους, να εργαστούν για 1-6 μήνες δίπλα σε ένα έμπειρο επιχειρηματία, με αποτέλεσμα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, να εμπλουτίσουν την επιχειρηματική εμπειρία τους και να επεκτείνουν τις διασυνδέσεις τους αφού θα φιλοξενηθούν σε καταξιωμένες επιχειρήσεις δικής τους επιλογής σε Ευρωπαϊκά κράτη-μέλη ή και τρίτες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχορηγεί στο Νέο Επιχειρηματία ένα μηνιαίο επίδομα το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το βιοτικό επίπεδο της χώρας επιλογής του, καλύπτοντας έτσι τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής του στη χώρα υποδοχής, ενώ οι επιχειρήσεις που φιλοξενούν τους νέους επιχειρηματίες δεν επωμίζονται κανένα κόστος. Όλοι οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.erasmus-entrepreneurs.eu.

Σε εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στη Λευκωσία, το ΚΕΒΕ επεξήγησε βήμα-προς-βήμα την εγγραφή στη βάση δεδομένων του προγράμματος "Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες", ενώ παράλληλα παρουσίασε το έργο Growing Entrepreneurship Across Regions (GEAR) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Το έργο GEAR υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος "Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες" που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή του ΚΕΒΕ από την Κύπρο όπως και άλλων 6 εταίρων Επιμελητήρια και Πανεπιστήμια από το Βέλγιο, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με την ομάδα GEAR στο ΚΕΒΕ, φ/δι Δήμητρας Παλάοντα ή Μόνικας Ανδρέου (gear-cyprus@ccci.org.cy, τηλ. 22889840). 

Φυλλάδιο Προγράμματος.

Go to top