TueMay092017

[9-11 June] Έλα στο BOC Hackathon #fintech

Έλα στο BOC Hackathon #fintech

Η Τράπεζα Κύπρου με την τεχνολογική υποστήριξη της Crowdpolicy διοργανώνει στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2017 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία τον 1ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών για καινοτόμες τεχνολογίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου (fintech).
Πρόκειται για το 1ο fintech Ηackathon στα Κυπριακά δρώμενα.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες: http://bochackathon.com/
 
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία 1011, Κύπρος. Πρόσβαση (χάρτης)
 
Τι σημαίνει fintech;
fintech είναι διεθνής ορολογία και προέρχεται από το financial technology, δηλαδή τεχνολογίες οικονομικών συναλλαγών. Σαν ορολογία χρησιμοποιείται για να ονομάσουμε έναν νέο επιχειρηματικό κλάδο ο οποίος αφορά την ανάπτυξη μεθοδολογιών, υπηρεσιών και προϊόντων προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικές οι χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες. Βασική παράμετρος είναι η χρήση νέων τεχνολογιών και των σύγχρονων μέσων που παρέχονται σήμερα. Το fintech επηρεάζει άμεσα τον τραπεζικό τομέα αλλά και άλλους τομείς όπως τις ασφάλειες, το εμπόριο κοκ.
 
Mπορώ να συμμετέχω;
Ναι, αν είσαι νέος επιχειρηματίας, προγραμματιστής, στέλεχος δήμου, φοιτητής, μαθητής, στέλεχος επιχείρησης, startupper ή ακόμα και τίποτα από τα παραπάνω και έχεις κάποια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με το fintech και ενδιαφέρεσαι να την αναπτύξεις και να την παρουσιάσεις σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή. Μπορείς να έλθεις από πριν με την ομάδα σου ή θα σε βοηθήσουμε να την φτιάξεις εκεί!
 
Βραβεία
  • 1η θέση: 3.000 ευρώ
  • 2η θέση: 2.000 ευρώ
  • 3η θέση: 1.000 ευρώ
 
Επιπλέον,  η νικήτρια ομάδα θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ανάπτυξη της ιδέας της, μέσω αυτόματης συμμετοχής στο Accelerator-Incubator πρόγραμμα IDEA (www.ideacy.net).
Επίσης, η δεύτερη και τρίτη ομάδα θα έχουν την ίδια ευκαιρία αλλά θα παραμείνει στην ευχέρεια του IDEA να επιλέξει τον χρόνο έναρξης συμμετοχής, βάση διαθεσιμότητας.
Οι νικητές θα επιβραβευτούν με επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο της IBM στη Ζυρίχη. Η IBM θα καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια και μία διανυκτέρευση 2 ατόμων που θα πραγματοποιήσουν την επίσκεψη.
Ομάδα που θα επιλεγεί, θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ανάπτυξη της ιδέας της μέσω του προγράμματος Microsoft Bizspark, με παροχή cloud credit αξίας μέχρι 120,000 ευρώ.
Το πιο σημαντικό είναι ότι για τις εφαρμογές και τις ομάδες, άσχετα αν βραβευθούν ή όχι θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και περαιτέρω εξέλιξης τους.
Στη διαδικασία θα συμμετέχουν διεθνούς επιπέδου στελέχη της αγοράς και της οικονομίας ως μέντορες που θα υποστηρίξουν τις ομάδες.
Περαιτέρω Βραβεία και Παροχές θα ανακοινώνονται στο επόμενο διάστημα!
 
Τι εφαρμογές μπορώ να φτιάξω;
  • loyalty και gamification 
  • Eφαρμογές chatbots 
  • Blockchain 
  • Data analysus
  • Crowdfunding platforms 
  • e-invoicing 
  • Εφαρμογές που κάνουν χρήση το bocAPI sandbox edition 
  • Εχουμε πολλές ιδέες στις προδιαγραφές!
Διάβασε εδώ: https://goo.gl/sffCNG
 
Πώς θα γίνει η αξιολόγηση;
Θα αξιολογήσουμε με βάση την ιδέα και τον βαθμό υλοποίησής της στο διάστημα του hackathon, την καινοτομία της και το επιχειρηματικό ή κοινωνικό της ενδιαφέρον.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό

Go to top