ThuJun222023

HEinnovate: Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανάμεσα στα πρότυπα Κέντρα Επιχειρηματικότητας

   

C4E.png

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ανανεώθηκε η αναγνώριση του ως πρότυπο Κέντρο Επιχειρηματικότητας από το HEinnovate.

Το HEInnovate είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD). Στον ιστότοπο του HEInnovate παρουσιάζονται μελέτες περίπτωσης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, πρωτοβουλιών και δράσεων σε 8 διαφορετικές ενότητες-τομείς που περιλαμβάνουν και την ενότητα «Προετοιμάζοντας και Υποστηρίζοντας Επιχειρηματίες».

Στην ενότητα αυτή, το HEinnovate αναγνωρίζει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως ένα παραδειγματικό κέντρο που κατάφερε να αναπτυχθεί με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, βοηθώντας τους φοιτητές και όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο, ενθαρρύνοντάς τους να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την προσωπικότητα τους. Παρέχοντας τους κατάρτιση, τεχνογνωσία, καθοδήγηση και τις διασυνδέσεις που χρειάζονται στόχος είναι να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι πληροφορίες στον ιστότοπο του HEInnovate έχουν ανανεωθεί με τις τελευταίες δράσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας.

Η συμπερίληψη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας στις μελέτες περίπτωσης του HEInnovate αποτελεί μεγάλη τιμή για το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, καθώς αναδεικνύεται ως πρωτοπόρο Κέντρο στην προαγωγή της επιχειρηματικής νοοτροπίας και στην υποστήριξη των επιχειρηματιών. Μέσω της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης, επιχειρηματικών υπηρεσιών και στήριξης καινοτόμων ιδεών και την εκπόνηση μελετών, το Κέντρο αναγνωρίζεται πλέον ως σημαντικός κόμβος του Κυπριακού Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος, αποδεικνύοντας τη δέσμευση του Πανεπιστήμιου για την επιδίωξη της αριστείας στην επιχειρηματικότητα.

Ανάμεσα στους σκοπούς του Κέντρου είναι η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και η ανάπτυξη ενός υγιούς, καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο προκειμένου η χώρα να μπορεί να ανταγωνιστεί στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους πιο κάτω συνδέσμους:

https://www.c4e.org.cy

https://heinnovate.eu/en/heinnovate-resources/resources/support-entrepreneurs-through-centre-entrepreneurship-university

 
Go to top