FriFeb232018

[23-25 Feb] Cyta Smartcity Crowdhackathon

1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών για τις έξυπνες πόλεις

To Kέντρο Επιχειρηματικότητας στηρίζει τον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών για τις έξυπνες πόλεις - Cyta Smartcity Crowdhackathon

Πότε: 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου

Που: Κεντρικές εγκαταστάσεις της Cyta στην Λευκωσία

Στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου διοργανώνεται το Cyta Smartcity Crowdhackathon , με την υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών, της Cyta.

To Cyta Smartcity Crowdhackathon είναι ένας Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Mπορούν να συμμετέχουν ενεργά στελέχη των δήμων, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με λύσεις για έξυπνες πόλεις και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα. Στο Cyta Smartcity Crowdhackathon θα συμμετέχουν σημαντικοί φορείς της οικονομίας, των Δήμων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μέσα από τη δράση Cyta Smartcity Crowdhackathon κινητοποιείται το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο, ενισχύεται η δημιουργία και η νεανική επιχειρηματικότητα και προωθείται η καινοτομία. Παράλληλα, η κοινωνική διάσταση των ιδεών και η γενικότερη φιλοσοφία των ανοιχτών δημόσιων δεδομένων (open data) είναι βασικό συστατικό και συμβάλει ενεργά στην κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί αναγκαίο ζητούμενο στις μέρες μας. Η δράση είναι μέρος της προσπάθειας της Cyta για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από νέους και επιστήμονες της χώρας μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους της δράσης Cyta Smartcity Crowdhackathon, τις θεματικές ενότητες για τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών καθώς και την διαδικασία συμμετοχής θα βρείτε εδω

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Cyta Smartcity Crowdhackathon ηλεκτρονικά εδω

*Την Τετάρτη 17.01.2018 και ώρες 10:00–15:00 στις εγκαταστάσεις της Cyta διοργανώνεται το Smartcity Open Day. Στο Open Day θα γίνει συζήτηση για το Cyta Smartcity Crowdhackathon το οποίο θα διεξαχθεί 23–25 Φεβουαρίου 2018, τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για την διερεύνηση των θεμάτων και των challenges, τα θέματα που θέλουν να λύσουν οι Δήμοι, καλές πρακτικές καθώς και θα παρουσιαστούν υφιστάμενες τεχνολογικές λύσεις.

 

Go to top