WedNov142018

[14 Nov] Take Shape: 3D Printing Workshop

 

Workshop Overview

Overview to a new production tool and its possibilities in our daily lives. Introduction to the design process, including briefing, ideation. Gain exposure to the main facets of 3D Printing including 3D Scanning, 3D Modelling.

Ideal for:

The class is suitable for both beginners and those more experienced with this technology. Anyone with an interest in 3D printing and wants to learn should come along!

Learning Outcomes

  • 3D printer fundamentals; terminology; hardware; understanding the printing process and basic requirements. Making a virtual file into a physical object.

  • The 3D scanning process, capabilities and requirements.

  • Design Process and Encoding; using 3D modelling software.

*ΚΕΠ 101 Approved

When:  Wednesday, November 14 2018, 14:00-18:00

Where:  ‘C4E Makerspace’ Room 105 XOD 02, C4E, University of Cyprus

Organisers: 

  • Centre for Entrepreneurship, University of Cyprus

  • GFOSS – Open Technologies Alliance (ΕΕΛΛΑΚ)

  • Fab lab Athens

Trainers

Ο Θεόδωρος Καρούνος είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων, εκπρόσωπος του ΕΜΠ στην Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, εθνικός εκπρόσωπος των ελληνοποιημένων αδειών Creative Commons και έως το 2012 ήταν συντονιστής στην επιτροπή πρωτοβουλίας για τον μαθητικό υπολογιστή. Από το 2004-2009 συντονιστής του τομέα Πληροφορικής του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής δράσεων των Εθελοντών Διαδικτύου, από το 2009-2012 σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το 2013-2014 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Από το 2014 είναι μέλος της Ομάδας Ανοικτής Διακυβέρνησης του ΕΠΙΣΕΥ και από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017 ήταν συντονιστής της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την Ψηφιακή Πολιτική και την Ανοιχτή Διακυβέρνηση ως Ειδικός Άμισθος Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της ΕΕΛΛΑΚ και του Fab Lab Athens και ασχολείται κυρίως με την αξιοποίηση των ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Η Μαριλένα Γεωργαντζή είναι αρχιτέκτονας και σκηνογράφος, πτυχιούχος ΕΜΠ (2010). Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα νέα ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού και στην ψηφιακή παραγωγή στο IAAC (Βαρκελώνη) με διπλωματική εργασία στην τρισδιάστατη εκτύπωση κονιάματος. Σήμερα παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Γραφιστική και Πολυμέσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το έργο της επικεντρώνεται στις διαδραστικές τεχνολογίες και ειδικότερα στην αντίληψη και την εμπειρία του χώρου μέσω αυτών.

Από το 2012 έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (A&M Architects, A31 Architects κ.ά.), ως project manager στο Space Under, ανεξάρτητο κέντρο έρευνας σε νέες τεχνολογίες και ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης και σκηνογράφος. Η Μαριλένα έχει επιλεχθεί για επιμελητικές προτάσεις, διαδραστικά έργα τέχνης και ως εκπαιδευτής σε φεστιβάλ και εκθέσεις στην Ευρώπη (π.χ. HAUTSCENE, Κοπεγχάγη 2017, ADAF Αθήνα 2017, ''Hybrids'', OCC Αθήνα 2016, IMPAKT Festival, Utrecht 2014, Δημήτρια Θεσσαλονίκη 2014 κ.λπ.). Αποτελεί τακτικός συνεργάτης της ομάδας χορού STEREO NERO, σκηνογραφώντας τις παραστάσεις Beyond Collapse (Αθήνα, 2016 & Κοπεγχάγη, 2017) και DALGA (short version Arc for Dance 2017 & extended version Chalkias Palace, 2018). Τέλος, είναι συνεργάτης του FAB LAB ATHENS με έμφαση στην έρευνα στα e-textiles όπου συνδυάζεται η τέχνη, οι παραδοσιακές τεχνικές και οι νέες τεχνολογίες σε μαλακά διαδραστικά φορέσιμα πρωτότυπα.

Η Δάφνη Αρνέλλου είναι αρχιτέκτονας, πτυχιούχος Ε.Μ.Π.(2014). Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο πρόγραμμα MSc in Advanced Architecture στο IAAC (Βαρκελώνη), με κατεύθυνση Digital Matter/ Intelligent Constructions. Η διπλωματική εργασία είχε ως θέμα την τρισδιάστατη εκτύπωση σε προεντεταμένο ύφασμα και την εκτύπωση artificial muscles. Έχει ακόμη ασχοληθεί με τη δημιουργία μονάδων βιο-φωτοβολταϊκών (plant-microbial fuel cell) καθώς και τη δημιουργία βιο-πλαστικών υλικών και συστημάτων πλαστικών-υφασμάτων. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια πάνω σε καινοτόμες τεχνικές παραγωγής [Robotic 3D Printing (AA DRL/ Iaac), Robotic Hot wire cutting (Iaac), The new raw plastic] και σε ευφυή συστήματα [Dynamics in extreme environments (CAAD ETH/ Iaac), Cipher City: Revolutions (AA Visiting School), 9th International Conference on Intelligent Environments]. Το έργο της επικεντρώνεται στις νέες μεθόδους παραγωγής και στην τεχνολογία ευφυών υλικών.

Από το 2014 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά και τεχνικά γραφεία στην Ελλάδα (Z-Level, Exes, DZArchitects, κ.ά.). Έχει συμμετάσχει ως σκηνογράφος και art director στα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ «Γαλιλαίος: Η μάχη στην αυγή της σύγχρονης επιστήμης»(2013) και «Νεύτων: Η δύναμη του Θεού»(2017). Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε σεμινάρια με θέμα τις νέες κατασκευαστικές τεχνικές στην αρχιτεκτονική (Ε.Μ.Π, 2016), την τρισδιάστατη εκτύπωση σε ύφασμα (3D Printing Works, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 2016) και την επίδειξη του φορητού ρομποτικού βραχίονα HUMERUS (Archoff, 2016). Έχει λάβει μέρος στην διοργάνωση της έκθεσης του Fab Lab Athens στη «Βραδιά του Ερευνητή» στο Ε.Μ.Π. (2015), πραγματοποιώντας επιδείξεις της διαδικασίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης στο κοινό, και στην διοργάνωση της έκθεσης «Pavilion of innovation» του ΙAAC στην έκθεση «Reengineering Construmat - Beyond Building Barcelona» (Βαρκελώνη, 2015). Τέλος, είναι συνεργάτης του FAB LAB ATHENS με έμφαση στην έρευνα στα ευφυή υλικά και την δημιουργία διαδραστικών συστημάτων και μεταβαλλόμενων κατασκευών. Επικεντρώνεται σε συστήματα που χρησιμοποιούν ύφασμα (3D printing on textiles, 3D printed textiles, artificial muscles, tensile structures, smart textiles).

 

RSVP until November 12th 2018 here or c4e@ucy.ac.cy

More information here

Go to top