WedFeb262020

[26 Feb] Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τρίτης Εθνικής Έκθεσης Αναφοράς για την Επιχειρηματικότητά στην Κύπρο

Περιγραφή:

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια. Στόχος της δημοσίευσης της εθνικής έκθεσης αναφοράς είναι η αξιοποίησή της για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για την επιχειρηματικότητα και την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού διεθνούς προορισμού επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Τα συμπεράσματα του GEM αποτελούν πολύτιμο οδηγό για τη βελτίωση υφιστάμενων και τον σχεδιασμό νέων πολιτικών ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Στην εν λόγω έκδοση συμπεριλαμβάνεται ειδικό παράρτημα αφιερωμένο στις δραστηριότητες του Cyprus INNO.

Το GEM αποτελεί ένα σημαντικό, έγκυρο και διεθνώς αναγνωρισμένο στατιστικό εργαλείο για την αξιολόγηση της επιχειρηματικότητας σε πάνω από 100+ οικονομίες που συμμετέχουν ανά το παγκόσμιο. Με βάση τα αποτελέσματα του GEM εκδίδονται κάθε χρόνο δυο εκθέσεις αναφοράς για την επιχειρηματικότητα, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο για τη συμμετοχή της Κύπρου στο GEM και την ολοκλήρωση των απαιτήσεων του, καθώς επίσης και για τη συγγραφή της εθνικής έκθεσης αναφοράς. Στη αναφορά του 2018/2019 είμαστε σε θέση πλέον να μπορούμε να αξιολογήσουμε και συγκριτικά την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο ανά έτος καθώς και με άλλες χώρες ανά το παγκόσμιο.

Η ενέργεια αυτή πλαισιώνεται με την υποστήριξη ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των ακόλουθων οργανισμών: Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Υπουργείου Εξωτερικών, Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζας Κύπρου, PwC Cyprus, KPMG Cyprus, Deloitte Cyprus, EY Cyprus, CIPA, IdeaCy. Η όλη προσπάθεια έγινε με την ευγενή χορηγία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και της PwC Cyprus.

H ηλεκτρονική έκδοσης της έκθεσης είναι διαθέσιμη εδώ

 

When: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 17:00-18:00 

Where: Αίθουσα 014 – Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου "Στέλιος Ιωάννου", Πανεπιστημιούπολη, Αγλαντζιά

 

Διοργανωτής: 

  • Kέντρο Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Κύπρου

 

RVSP until February 25th 2020 at: here or c4e@ucy.ac.cy 

 

* Photography, audio, and video recording may occur at a UCY public event. By taking part, you grant UCY full rights to use the audiovisual material for publicity purposes. If you do not wish to be a part of the audiovisual coverage, you are kindly requested to inform the event organizer. More info for the EU General Data Protection Regulation (‘GDPR’) here.
 

More information here

Go to top