WedMar162022

[16 Mar] Η Αειφορία σαν Πηγή Καινοτομίας και Ανταγωνιστικότητας (Sustainability as a Source of Innovation and Competitiveness)

Σύνοψη:

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν άμεση και ουσιαστική δράση για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Όμως οι αμφιβολίες παραμένουν ανάμεσα σε (κάποια) διοικητικά στελέχη για το αν αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω στην ανταγωνιστικότητά των επιχειρήσεών τους. Θα συζητήσουμε τρόπους και πρακτικά παραδείγματα/εμπειρίες για το πως οι επιχειρήσεις καταφέρνουν να μετατρέψουν την πρόκληση της αειφόρου ανάπτυξης σε ευκαιρία για καινοτομία και ανταγωνιστικότητα.

 

C4E 101: Series of Lectures in Innovation and Entrepreneurship – Spring 2022

 

When: Τετάρτη 16 Μαρτίου, 17:00-18:30

Where: Learning Resource Centre UCY Library "Stelios Ioannou" Room 012

 

Organisers: 

  • Centre for Entrepreneurship

 

Ομιλητής: Γιώργος ΚασίνηςΚαθηγητής στρατηγικής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Γιώργος Κασίνης (PhD, Princeton University) είναι καθηγητής στρατηγικής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Η έρευνά του άπτεται θεμάτων που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον και την αειφορία (sustainability), την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την εταιρική διακυβέρνηση. Συνεργάζεται και συμβουλεύει οργανισμούς για αυτά τα θέματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Academy of Management Journal, Strategic Management Journal, Strategic Organization, Production and Operations Management, Journal of Business Ethics, Organization & Environment, και Business Strategy & the Environment.

 

Με φυσική παρουσία:
RVSP until Mar 15 2022 athere orc4e@ucy.ac.cy 
Διαδικτυακά:
 
RVSP until Mar 15 2022 athere or c4e@ucy.ac.cy 

 

* Photography, audio, and video recording may occur at a UCY public event. By taking part, you grant UCY full rights to use the audiovisual material for publicity purposes. If you do not wish to be a part of the audiovisual coverage, you are kindly requested to inform the event organizer. More info for the EU General Data Protection Regulation (‘GDPR’) here.
 

More information here

Go to top