FriMay172024

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 7ης Εθνικής Έκθεσης Αναφοράς για την Επιχειρηματικότητά στην Κύπρο 2022/2023 – GEM REPORT 2022/2023

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έβδομης Εθνικής Έκθεσης Αναφοράς για την Επιχειρηματικότητα στην Κύπρο (Entrepreneurship in CyprusNational Report). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Μαΐου, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα  A010, Κτίριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων 07, Πανεπιστημιούπολη.

Στόχος της δημοσίευσης της εθνικής έκθεσης αναφοράς είναι η αξιοποίησή της για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για την επιχειρηματικότητα και την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού διεθνούς προορισμού επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Η έκθεση αναφοράς αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων συμμετοχής της Κύπρου στο Παγκόσμιο Επιμελητήριο για την Επιχειρηματικότητα (Global Entrepreneurship MonitorGEM).

Το GEM είναι ο μεγαλύτερος φορέας μέτρησης δεικτών επιχειρηματικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, έχοντας συλλέξει στοιχεία για δείκτες επιχειρηματικότητας τα τελευταία 26 χρόνια, σε περισσότερες από 115 χώρες.  Κάθε χρόνο συλλέγονται στοιχεία από περισσότερους από 200 χιλιάδες συμμετέχοντες/ουσες. 

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο για την εθνική συμμετοχή της Κύπρου στο GEM, την συλλογή και ανάλυση δεδομένων καθώς και τη συγγραφή της εθνικής έκθεσης αναφοράς, από το 2016.

Η συμμετοχή της Κύπρου στο GEM είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς εντάσσει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στα πλαίσια της συμμετοχής της Κύπρου στο GEM, κάθε χρόνο συλλέγονται στοιχεία από πάνω από 2000 ενήλικες από όλες τις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και από εμπειρογνώμονες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Κύπρου. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τις απόψεις του πληθυσμού σε σχέση με την επιχειρηματικότητα, την επιχειρηματική πρόθεση, την επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Η μεθοδολογία του GEM επιτρέπει τη σύγκριση των αποτελεσμάτων της Κύπρου, με αυτά άλλων χωρών που συμμετέχουν στο GEM, καθώς και διαχρονικές συγκρίσεις με αποτελέσματα προηγούμενων ετών.

H συμμετοχή της Κύπρου στο GEM γίνεται εφικτή με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας,  και η διάχυση των αποτελεσμάτων με την ευγενική χορηγία της PwC Κύπρου.


Πρόγραμμα Εκδήλωσης

12.30-12.35      Εισαγωγή/χαιρετισμός Διευθυντή Κέντρου Επιχειρηματικότητας, Καθ. Ανδρέα Σωτηρίου

12.35-12.40       Χαιρετισμός Αντιπρυτάνεως Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθ. Τατιάνας-Ελένης Συνοδινού

12.40-12.45       Χαιρετισμός Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργου Παπαναστασίου

12.45-13.15      Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Εθνικής Έκθεσης Αναφοράς 2022/2023

13.15-13.30      Q&A

13.30-14.15      Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Η συμμετοχή των γυναικών σε      

                         επιχειρηματική δραστηριότητα πολύ αρχικού σταδίου στην Κύπρο»

           Συντονίζει:      Καθ. Αλεξία Παναγιώτου, UNESCO Chair on Gender Equality,

                                    Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Κύπρου

           Συζητούν:        κ. Γιώργος Παπαναστασίου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

                                    κα. Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος και Υπεύθυνη για θέματα
                                    Ένταξης και Διαφορετικότητας στην PwC Κύπρου

                                    κα. Τζόζη Χριστοδούλου, Επίτροπος Ισότητας Φύλων

                                    Δρ. Μαριάννα Προκόπη Δημητριάδη – Co-founder of Theramir Ltd.
                                    Promed Bioscience Ltd, RSL, Revolutionary Labs Ltd.

           14.30 -15.30     Δεξίωση

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στην εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ ή επικοινωνήσετε με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, E-mail: c4e@ucy.ac.cy, τηλ. 22895110.

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή σε αυτό τον σύνδεσμο, μέχρι τις 15 Μαΐου 2024.

 

Διοργανωτές:

Κέντρο Επιχειρηματικότητας(ΚΕΠ), Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Χορηγοί:

Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

PwC Cyprus

Go to top