WedAug072024

Προκήρυξη Κυπριακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας 2024

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη του Κυπριακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας (CyEC) 2024.

Όπως κάθε χρόνο, ο Διαγωνισμός CyEC διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΕΠ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, προάγοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη σύγχρονη οικονομία.

Βασικός στόχος του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας (CyEC) 2024 είναι να στηρίξει καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να τις βοηθήσει να μετατραπούν σε βιώσιμες και παγκοσμίως προσανατολισμένες επιχειρήσεις και οργανισμούς, με έμφαση στην κατανόηση της εξισορρόπησης μεταξύ προβλήματος και λύσης και της αντιστοιχίας προϊόντος-αγοράς.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος νεοσύστατες επιχειρήσεις, άτομα με πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες, όπως επίσης και έμπειροι επαγγελματίες από τον επιχειρηματικό και ερευνητικό χώρο της Κύπρου και του εξωτερικού. Στις ομάδες που θα συμμετέχουν παρέχεται μια μοναδική ευκαιρία για να λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη από έμπειρους μέντορες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς ηγέτες.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (https://cyec.org.cy/).

Προσφέρεται η επιλογή ανάμεσα σε δύο κατηγορίες:

  • Κατηγορία Accelerator, για ιδέες οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμη/αρχική φάση, και
  • Κατηγορία LaunchPad, η οποία απευθύνεται σε πιο ώριμες ιδέες και εταιρείες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους στην αγορά.

Μετά από μια διαδικασία επιλογής, θα επιλεγει αριθμός ομάδων για την κατηγορία Accelerator, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρήσεων, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να τις βοηθήσει να τελειοποιήσουν τις ιδέες και το επιχειρηματικό τους πλάνο.

Λεπτομερή κριτήρια καθώς και πληροφορίες αναφορικά με ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για κάθε κατηγορία μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι/νες στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.cyec.org.cy).

Πέραν του προγράμματος Accelerator, θα υπάρχουν επίσης μέντορες για κάθε ομάδα, οι οποίοι/οποίες θα παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές, λύσεις και δημιουργικές προκλήσεις για να βελτιώσουν την ανάπτυξη της ιδέας της κάθε επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι προσφέρονται χρηματικά βραβεία για τις νικήτριες ομάδες ενώ, η κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα της σε επενδυτές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επιπρόσθετα βραβεία θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Στις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιεύσουμε δελτίο τύπου με περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία, τους χορηγούς και τους συνεργάτες του Cy4E 2024.

Ο Διαγωνισμός CyEC προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να γίνετε μέρος της ομάδας των οραματιστών επιχειρηματιών και να δώσετε ζωή στις καινοτόμες ιδέες σας μπροστά σε επενδυτές.

Go to top